FISHER KLÍMA TÉLEN, NYÁRON!

Egy jó klíma nemcsak a nyári hőséget tudja elviselhetőbbé tenni, hanem a hűvösebb hónapokban is jó szolgálatunkra lehet, ha megfelelőt választunk. A Fisher Comfort Plus például egyaránt jól működik +50 és -20 fokban is, amivel maximálisan képes kiszolgálni a hazai igényeket még a legszélsőségesebb időjárási viszonyok között is. A tévhittel ellentétben pedig a klíma fűtés még a pénztárcánkat sem terheli meg túlságosan, mivel a hőszivattyú elvnek köszönhetően a felhasznált energia akár 4-6 szorosát is képes hőenergiaként leadni.

A KLÍMA FŰTÉS ELŐNYEI

KÖRNYEZET ÉS PÉNZTÁRCABARÁT MEGOLDÁS

Az inverteres klímaberendezések gyorsan és hatékonyan képesek elérni a beállított hőfokot hűtési és fűtési módban is. A Fisher Comfort Plus például egy átlagos méretű 30 fokos szobát nyáron 4 perc alatt 4 fokkal képes lehűteni, míg télen a bekapcsolás után pillanatok alatt kibocsátott forró levegővel gyorsan felfűti a helyiséget. A hagyományos gáz-, vagy padlófűtéshez, illetve hősugárzókhoz képest így nemcsak hatékonyabb, de akár 10-15%-kal is takarékosabb megoldást nyújthat.Az egész ország területén elérhető H tarifának köszönhetően pedig még tovább csökkenthetjük fűtési költségeinket, mivel a gázzal szemben ennek mennyisége nem került maximalizálásra a rezsicsökkentés hatálya alatt. Az egyik legnagyobb hazai áramszolgáltató (E.ON) szerint  ez a jellemzően díjazás az egyik legkedvezőbb a hőszivattyús fűtést használó otthonokban. Mivel a gáz fűtőértéke ráadásul jóval alacsonyabb, mint a hőszivattyús rendszereké, vagy a klíma fűtésé, ezért többszörösen is megéri váltani.

KÉNYELMES MEGOLDÁS ÁLLANDÓ HŐFOKRA

Az inverteres klímák egyik nagy előnye, hogy segítségükkel pontosan szabályozható a benti hőmérséklet. Ez jól jöhet akkor is, ha spórolni akarunk a fűtéssel, hiszen beállíthatjuk, hogy milyen hőfok alatt kell bekapcsolnia és ha eléri a megfelelő szintet, önmagától le is áll. Ezáltal nincs fölösleges fűtés és elpazarolt energiaforrások.A Fisher Comfort Plus klímák időzítés funkciójával akár azt is beállíthatjuk, hogy az esti órákban legyen melegebb, így például a munkából hazaérve kellemes hőmérséklet fogad majd. Nyáron pedig ennek köszönhetően hűvös lakásba léphetünk be egy fárasztó nap után.

GYORS ÉS OLCSÓ TELEPÍTENI

A gázfűtés tervezése, anyagköltsége, engedélyeztetése és kivitelezése nemcsak költséges, hanem hosszadalmas folyamat is. Az újépítésű, vagy fűtés korszerűsítés előtt álló házaknál ezért érdemes elgondolkozni a klíma fűtésen is. A beszerelésre általában nem kell sokat várni, illetve többnyire a klímaberendezés jelenti a legnagyobb kiadást, amivel egyszerű előre kalkulálni.

JÓL MŰKÖDIK EGYÜTT A HAGYOMÁNYOS FŰTÉSI RENDSZEREKKEL

Ilyenkor a klímával csak rásegítünk a gázkazán munkájára, de nem helyettesítjük azt teljesen, ezáltal mindkét rendszerből a legoptimálisabb teljesítményt hozhatjuk ki.Jó megoldás lehet például a tavaszi-őszi átmeneti időszakban is, amikor nem olyan alacsony a kinti hőmérséklet, de esténként már fázunk a lakásban. Ha társasházban lakunk és a többi lakóhoz, vagy egy előre megadott dátumhoz kötődik a fűtés beindítása szintén hasznos lehet a klíma fűtés.

MIÉRT VÁLASSZUNK FISHER COMFORT PLUS KLÍMÁT?

  • 4 típusú szűrési rendszerének köszönhetően megszűri a káros anyagokat és megtisztítja a lakás levegőjét. Nagyforgalmú utak mellett, magas légszennyezettségű területeken így sok károsanyagtól megkímélheti a ház lakóit.
  • Okosklíma, így wifin keresztül is könnyen programozható és akár távolról is irányítható, illetve összeköthető okos otthon rendszerekkel.
  • Beépített memória funkciójának köszönhetően megjegyzi szokásainkat, amivel észrevétlenül teszi komfortosabbá hétköznapjainkat.
  • Csendes működése még csendesebbé tehető az éjszakai üzemmód segítségével, így az alvást sem zavarja meg hűtés vagy fűtés közben.
  • A ne fújj rám funkciónak köszönhetően a klímaberendezésekkel kapcsolatos egyik legnagyobb problémának sikerült gátat szabni. Sokakat zavar ugyanis, ha közvetlenül rájuk irányul a klíma levegője.

Ha klímaberendezés beszerzésén gondolkozunk, érdemes inverteres klímát választani, ami egyaránt megállja a helyét a nyári hőségben és a téli hidegben is. A Fisher Comfort Plus klíma modern kialakításának és R32 gázt használó hűtőközegének köszönhetően nemcsak hatékony, hanem környezetbarát módot nyújt mindkét helyzetben.